Standbeeld Bläsz

Een bijzondere hond

In de nieuwsbrieven las je al over het standbeeld van de Appenzeller Sennenhond Bläsz.Op 3 februari 2023 was het zo ver en waren we vanuit de vereniging met 10 Appenzeller Sennenhonden aanwezig. De ontvangst in Scharendijke door de dorpsraad was zeer hartelijk, zij hadden zelfs een tafeltje voor onze vereniging gereserveerd tijdens de plechtigheid voorafgaand aan de onthulling. Je begrijpt dat onze Appenzellers goed meegedaan hebben en zich allemaal even hebben laten horen.

 

Na de plechtigheid binnen, werd het standbeeld op het Bethlehemplein onthuld. Mijn hond Gentle (Geeske van de Veeldwêêre) kreeg de eer om het doek van het standbeeld te halen en dat deed ze vol enthousiasme. Het standbeeld van een Appenzeller onthuld door een Appenzeller in aanwezigheid van 12 andere Appenzellers. Een heel bijzonder moment voor ons ras.

Op de website van het watersnoodmuseum is het verhaal van Bläsz en van Miems van Citters, de maker van het standbeeld van Bläsz, te bekijken: https://watersnoodmuseum.nl/omgeving/blasz/

Na de onthulling zijn er meerdere foto’s gemaakt, hieronder alvast een paar daarvan. Op onze website zal binnenkort ook een verslag te lezen zijn, met daarbij nog meer foto’s en artikelen over Bläsz, de heldenhond tijdens de watersnoodramp van 1953.

Mede namens de organisatie willen we de bij de onthulling aanwezige leden en hun Appenzellers bedanken voor de vrolijke en soms luidruchtige bijdrage die zij hebben geleverd aan dit eerbetoon voor de Appenzeller Sennenhond!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.